Stichting AAP bestaat al erg lang. Gestart in Amstelveen in de jaren ’60 door Okko en Riga Reussien die hun eerste aap opvingen in hun eigen huis. opgericht om fondsen te kunnen werven. In 1996 is Stichting AAP verhuisd naar Almere omdat er een grotere locatie nodig was voor de opvang.

De eigenaar van Amolé Marriëtte Bos heeft vroeger in Amstelveen gewoond en is af en toe betrokken geweest bij stichting AAP. Dee affiniteit heeft gezorgd voor de steun van Amolé aan stichting AAP. Veel exotische dieren leiden geen dierwaardig leven. Door illegale handel, particulieren zonder kennis die apen bezitten en exploitatie (leeuwen, beren, apen) in de evenement business zijn veel dieren sterk verwaarloosd en mishandeld. Bij Stichting AAP is er professionele zorg. Het doel is om de dieren gezond te krijgen en te resocialiseren zodat zij een herplaatsing kunnen krijgen bij een geschikt adres. Gerenommeerde dierenparken bewijzen regelmatig een goed tehuis te zijn voor herplaatste dieren.

Amolé vind het werk dat gedaan wordt erg belangrijk en daarom steunt Amolé maandelijks met een bijdrage Stichting AAP. Daarnaast zijn er twee tablets geschonken die gebruikt worden om het gedrag van dieren te kunnen bestuderen. Vanaf 2020 wordt er een aap financieel geadopteerd.

Nieuws

Vanaf 1 januari 2020 wordt Linda ‘geadopteerd’. Chimpanseedame Linda werd als baby weggehaald bij haar moeder en naar Spanje gesmokkeld. Daar moest ze met knellende kleren aan op de foto met goed betalende toeristen. Toen Linda groter werd en begon te protesteren werd ze opgesloten in een kleine schuur. Na jaren van eenzaamheid kon ze terecht bij Stichting Aap, waar ze als sociaal dier, van een leven met soortgenoten kan genieten.

Meer weten?

×