Stichting AAP bestaat al erg lang. Gestart in Amstelveen in de jaren ’60 door Okko en Riga Reussien die hun eerste aap opvingen in hun eigen huis. Opgericht om fondsen te kunnen werven. In 1996 is Stichting AAP verhuisd naar Almere omdat er een grotere locatie nodig was voor de opvang.
De eigenaar van Amolé, Mariëtte Bos, heeft vroeger in Amstelveen gewoond en is af en toe betrokken geweest bij stichting AAP. De affiniteit heeft gezorgd voor de steun van Amolé aan stichting AAP. Veel exotische dieren leiden geen dierwaardig leven. Door illegale handel, particulieren zonder kennis die apen bezitten en exploitatie (leeuwen, beren, apen) in de evenement business zijn veel dieren sterk verwaarloosd en mishandeld. Bij Stichting AAP is er professionele zorg. Het doel is om de dieren gezond te krijgen en te resocialiseren zodat zij een herplaatsing kunnen krijgen bij een geschikt adres. Gerenommeerde dierenparken bewijzen regelmatig een goed tehuis te zijn voor herplaatste dieren.
Amolé vindt het werk dat gedaan wordt erg belangrijk en daarom steunt Amolé maandelijks met een bijdrage Stichting AAP. Daarnaast zijn er twee tablets geschonken die gebruikt worden om het gedrag van dieren te kunnen bestuderen.
Vanaf 1 januari 2020 is Linda ‘geadopteerd’. Chimpanseedame Linda werd als baby weggehaald bij haar moeder en naar Spanje gesmokkeld. Daar moest ze met knellende kleren aan op de foto met goed betalende toeristen. Toen Linda groter werd en begon te protesteren werd ze opgesloten in een kleine schuur. Na jaren van eenzaamheid kwam ze terecht bij Stichting AAP, waar ze als sociaal dier, van een leven met soortgenoten kan genieten.
Wil je ook een dier adopteren bij Stichting AAP? Bekijk de link hieronder:
Men kan gebruik maken van de bus voor alle bestemmingen binnen Haarlemmermeer Noord zoals: bezoek met medische, sportieve, sociale en/of culturele bestemming, bezoek aan ons verenigingsgebouw aan de Beemsterstaat, bezoek aan familie, vrienden, winkels, overheidsinstellingen e.d. Dit kan voor een schappelijk tarief.
En belangrijk de bus rijdt van deur tot deur!
Nu wil het dat de oude bus het heeft begeven en de vereniging was op zoek naar sponsoren voor een nieuw vervoermiddel. Amolé heeft besloten daaraan mee te doen. Onze reclame staat aan de achterkant van de Mercedes Benz Sprinter boven de ramen. Het geeft een goed gevoel dat Amolé een bijdrage kan bijdragen aan mobiliteit van ouderen om deel te kunnen blijven nemen aan de maatschappij.
Wil jij ook sponsor worden voor de Seniorenbus Haarlemmermeer? Bekijk hieronder de link.
Mariëtte, één van de eigenaren van Amolé, had onlangs een egel gevonden die voor haar deur lag. De egel zag er niet echt levend uit en Mariëtte belde om die reden naar de egel opvang met de vraag 'wat te doen met de egel?'. Linda, de vrijwilligster die egels opvangt, gaf aan dat als de egel daadwerkelijk helaas is komen te overlijden, dat deze ergens begraven kon worden. In die hoedanigheid wilde Mariëtte de egel dan ook een mooi rustplekje geven en maakte aanstalten om de egel te gaan begraven. Maar tot haar grote schrik en opluchting, bewoog de egel ineens! Toch niet overleden gelukkig, maar waarschijnlijk zeer uitgedroogd. Mariëtte heeft de egel vervolgens naar de opvang gebracht, waar de egel diverse injecties met pijnstillers kreeg. En wel met een goede afloop, want de egel heeft het namelijk overleeft en is uitgezet in Aerdenhout!
Mariëtte heeft na deze ervaring besloten om vanuit Amolé, maandelijks een financiële bijdrage te leveren aan de egel opvang. Het opvangen en verzorgen van de egels wordt door vrijwilligers gedaan en kunnen om die reden een stukje financiële hulp goed gebruiken. Wij vinden het een heel fijn idee dat er vrijwilligers zijn die deze beestjes oplappen en weer uit kunnen zetten in de natuur zodra ze zijn aangesterkt, waar wij op financieel gebied dan ook een beetje in hebben geholpen!
Wil jij ook doneren aan de egel opvang? Bekijk hieronder de link.
Amolé levert op haar eigen manier een bijdrage aan de voedselbank. Dit doet wij niet door middel van het steunen met voedsel, maar met menstruatieproducten.
Het is een ongekend groot probleem: jonge meiden die niet naar school durven vanwege de schaamte en de rode plekken in de broeken. Arme gezinnen kunnen vaak de menstruatieproducten niet kopen, omdat deze erg duur zijn met gevolg dat de meisjes dan maar thuis blijven.
Om die reden doneren wij menstruatieproducten, om te voorkomen dat deze jonge meiden, iedere maand opnieuw zoveel missen. Wij hopen door deze bijdrage dat ze gewoon naar school kunnen. De voedselbank Hoofddorp is blij met alle giften en ook voor ons was er een persoonlijk bedankje voor onze maandelijkse bijdrage. Het is heel graag gedaan!
Wil jij ook donateur worden voor de voedselbank? Bekijk de link hieronder.
Vestigingen
Amstelveen
Binderij 7 K
1185 ZH Amstelveen
Hoofddorp
Opaallaan 1180
2132 LN Hoofddorp
Rotterdam
Bahialaan 100
3065 WC Rotterdam
+31 (0) 20 737 18 68
info@amole.nl
Volg ons op social media
KvK: 54329183
BTW: NL 8512.61.279.B01